Agressie Traject

Het Agressie Traject is bedoeld voor honden die uitvallen of gebeten hebben vanuit onzekerheid of angst. Dit kan zowel naar mensen als naar andere honden zijn.

Er zijn verschillende oorzaken voor agressie. Vaak ligt angst of onzekerheid ten grondslag aan agressie; je hond is onvoldoende gesocialiseerd, heeft negatieve of traumatische gebeurtenissen meegemaakt of is gewoon wat onzeker en nerveus van karakter. Maar wat de oorzaak ook is, je kunt je behoorlijk machteloos voelen als je trouwste maatje agressie laat zien naar mensen of soortgenoten.

Heeft je hond wel angst, maar geen agressief gedrag zoals uitvallen, happen, bijten of snappen, dan is het Angst Traject waarschijnlijk passender.

Een hond met agressie heeft vaak veel nodig van zijn baas. Het begeleidingstraject vraagt daarom vaak wat meer dan bij andere problemen. Het Agressie Traject van Almere Hond is een compleet traject dat zich richt op het verminderen van de angsten en onzekerheden, het verbeteren van het gedrag en het voorkomen van uitvallen en nieuwe bijtincidenten.

Het Agressie Traject bestaat uit verschillende fases:
Als je je direct voor het hele traject aanmeldt, krijg je pakketkorting. Het is ook mogelijk om het per fase aan te kopen.

Fase 1: Het Gedragsconsult

Tijdens het gedragsconsult bekijken we de mogelijke oorzaken, het karakter en de omstandigheden van je hond. De gedragsdeskundige van Almere Hond observeert en doet eventueel wat gedragstesten. Er wordt een plan van aanpak gemaakt specifiek voor jou, passend bij je situatie en de specifieke angsten van je hond. Je gaat zelf aan de slag met het plan van aanpak.

Fase 2: Gedragstraining

Na het consult worden drie gedragstrainingen gepland. Dit zijn praktijklessen waarin je onder begeleiding van de Gedragsdeskundige van Almere Hond gaat oefenen met de methodes uit het plan van aanpak.

In les 1 ga je je deze methodes zelf goed eigen maken en oefen je met je hond in angstvrije, veilige situaties.

Les 2 is een Wandel je Wijs les, waarbij met de gedragsdeskundige van Almere Hond een wandeling gaat maken met je hond en gaat oefenen in de dagelijkse praktijk met de methode uit het plan van aanpak.

Les 3 is een Pack Walk oefenles. Je maakt een wandeling samen met de de gedragsdeskundige van Almere Hond en 1 van haar honden.  Je leert de lichaamstaal van je hond kennen en je oefent met adequaat reageren op de signalen van je hond. Je hond kan wennen aan een andere hond en een goede ervaring opdoen, waardoor je de eerste stap maakt om zijn angsten te verminderen en vertrouwen op te bouwen.

Fase 3: Pack Walks

In fase 3 ga je vijf keer meedoen met een Pack Walk. Voor honden met angsten  zijn de Pack Walks ideaal om voorzichtig te wennen aan andere honden en mensen! Je gaat samen met de gedragstherapeute van Almere Hond wandelen in een bos of park, in een kleine groep honden met hun eigenaren. Je hond leert hoe hij kan communiceren met andere honden en krijgt positieve ervaringen. Je gaat weer plezier beleven aan de wandelingen met je hond!

Tijdens de Pack Walks blijven de honden aan de lijn. In eerste instantie loopt iedereen op voldoende afstand van elkaar zodat de honden de gelegenheid krijgen om vertrouwen op te bouwen. Als je hond eerder schade gemaakt heeft bij een andere hond dan moet hij een muilkorf dragen tijdens de Pack Walks. Is hij de muilkorf niet gewend dan zal onze gedragsdeskundige je uitgebreid informeren over de muilkorftraining.

Gedurende de 3 maanden dat het Agressie Traject duurt is er mogelijkheid tot overleg via email of telefoon met de gedragsdeskundige van Almere Hond

De kosten voor een Agressie Traject zijn 300 euro.

Aanmelden

Heeft je hond wel last van agressie, maar vind je het Agressie Traject te intensief, kijk dan eens of een Gedragsconsult iets voor je kan zijn, eventueel aangevuld met Gedragstraining.