Activiteitencoaching

Heb je een hond met een overdaad aan energie? Een hond die niet lijkt te kunnen ontspannen en / of gemakkelijk overprikkeld raakt? Heb je geen idee meer waarmee je je hond een plezier doet of welke activiteiten het beste passen bij zijn ras, leeftijd en energieniveau?

Of heeft jouw hond moeite met contact met soortgenoten, waardoor activiteiten in een groep voor hem niet haalbaar zijn of weet je zelf niet hoe te handelen? En komt hij daarom niet aan voldoende beweging en activiteiten toe? Dan kun jij een advies op maat gebruiken!

De activiteitencoach kan een passend activiteitenplan maken voor jou en je hond. De activiteitencoach werkt bij je thuis of op locatie.

De Activiteitencoach van Almere Hond kan je helpen met:

 • Begeleiding met wat jouw type hond nodig heeft aan activiteiten
 • Kennis over soorten activiteiten en hondensporten
 • Stress door onderstimulatie of overprikkeling
 • Vermindering probleemgedrag door passende activiteiten
 • Kennis van copingstijlen en bijpassende spellen en sporten
 • Sport en spel bij overgewicht en obesitas
 • Activiteiten en verrijking bij verminderde mobiliteit en revalidatie

Na aanmelding volgt een Intakegesprek waarbij de Activiteitencoach van Almere Hond door middel van het opmaken van een activiteitenbalans, een zo volledig mogelijk beeld probeert te krijgen van (gebrek aan) activiteiten van je hond. De activiteitencoach krijgt een beeld van de voorkeuren en mogelijkheden van jullie als combinatie en de directe omgeving waarin de hond zijn activiteiten gaat doen. Tijdens het eerste bezoek ontvang krijg je een uitgebreid advies met een activiteitenplan. Hiermee ga je vervolgens zelf aan de slag met je hond. 

In twee volgende afspraken wordt het plan geëvalueerd en eventueel bijgesteld en word je gecoacht om de activiteiten zelf met je hond op de juiste wijze te kunnen doen. De vervolgafspraken duren max 45 minuten.

De activiteitencoach zal de begeleiding afstemmen op de behoeftes van jouw hond en je ondersteunen om je hond zo goed mogelijk te observeren, interpreteren en begeleiden tijdens de activiteiten.

Activiteitencoaching                                              150 euro
(3 afspraken)

Woon je buiten Almere dan wordt de reistijd berekend à 35 cent per minuut voor zowel de heen- als de terugreis.

Wil je meer begeleiding om de activiteiten in de praktijk uit te voeren, dan kan er altijd een vervolg de coaching gegeven worden door midden van Individuele Begeleiding

Activiteitencoaching kan een gedragsconsult niet vervangen, toch kan de Activiteitencoach helpen bij probleemgedrag door een juist activiteitenbalans te vinden. Dit kan een positieve invloed hebben op het probleemgedrag.

Vaak zijn er meerdere oorzaken waarnaar gekeken moet worden. Dit kan het beste door middel van een Gedragsconsult. Activiteitencoaching kan ook goed als aanvulling op het consult ingezet worden. 

Aanmelding Activiteitencoaching

  Het geslacht van je hond:

  Ik meld me aan voor: