Angst Traject

Het Angst Traject is met name bedoeld voor honden die angstig of onzeker zijn bij andere honden en bij mensen of gewoon een wat onzekerder karakter hebben, waardoor ze over het algemeen wat angstiger zijn.

Er zijn verschillende oorzaken voor angst. Zo kan de hond onvoldoende gesocialiseerd zijn, kan hij negatieve of traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt of gewoon onzeker en nerveus van karakter zijn. Maar wat de oorzaak ook is, het is vaak pijnlijk om te zien hoe je hond wegduikt van mensen, steeds steun zoekt of in paniek kan raken van kleine dingen.

Als je hond ook agressief gedrag laat zien, zoals uitvallen, nippen, of bijten, dan komt hij in aanmerking voor het Agressie Traject.

Een hond met angst heeft vaak veel nodig van zijn baas. Het begeleidingstraject vraagt daarom vaak wat meer dan bij andere problemen. Het Angst Traject van Almere Hond is een compleet traject dat zich richt op het verminderen van de angsten, het verbeteren van het gedrag en het vergroten van de kwaliteit van leven van je hond.

Het Angst Traject bestaat uit verschillende fases. Als je je direct voor het hele traject aanmeldt, krijg je pakketkorting. Het is ook mogelijk om het per fase aan te kopen.

Fase 1: Het Gedragsconsult

Tijdens het gedragsconsult bekijken we de mogelijke oorzaken, het karakter en de omstandigheden van je hond. De gedragsdeskundige van Almere Hond observeert en doet eventueel wat gedragstesten. Er wordt een plan van aanpak gemaakt specifiek voor jou, passend bij je situatie en de specifieke angsten van je hond. Je gaat zelf aan de slag met het plan van aanpak.

Fase 2: Gedragstraining

Na het consult worden drie gedragstrainingen gepland. Dit zijn praktijklessen waarin je onder begeleiding van de Gedragsdeskundige van Almere Hond gaat oefenen met de methodes uit het plan van aanpak.

In les 1 ga je je deze methodes zelf goed eigen maken en oefen je met je hond in angstvrije, veilige situaties.

Les 2 is een Wandel je Wijs les, waarbij met de gedragsdeskundige van Almere Hond een wandeling gaat maken met je hond en gaat oefenen in de dagelijkse praktijk met de methode uit het plan van aanpak.

Les 3 is een Pack Walk oefenles. Je maakt een wandeling samen met de de gedragsdeskundige van Almere Hond en 1 van haar honden.  Je leert de lichaamstaal van je hond kennen en je oefent met adequaat reageren op de signalen van je hond. Je hond kan wennen aan een andere hond en een goede ervaring opdoen, waardoor je de eerste stap maakt om zijn angsten te verminderen en vertrouwen op te bouwen.

Fase 3: Pack Walks

In fase 3 ga je vijf keer meedoen met een Pack Walk. Voor honden met angsten  zijn de Pack Walks ideaal om voorzichtig te wennen aan andere honden en mensen! Je gaat samen met de gedragstherapeute van Almere Hond wandelen in een bos of park, in een kleine groep honden met hun eigenaren. Je hond leert hoe hij kan communiceren met andere honden en krijgt positieve ervaringen. Je gaat weer plezier beleven aan de wandelingen met je hond!

Tijdens de Pack Walks blijven de honden aan de lijn. In eerste instantie loopt iedereen op voldoende afstand van elkaar zodat de honden de gelegenheid krijgen om vertrouwen op te bouwen.

Gedurende de 3 maanden dat dit traject loopt is er mogelijkheid tot overleg via email of telefoon met de Gedragsdeskundige van Almere Hond.

De kosten voor een Angst Traject zijn 300 euro

Woon je buiten Almere dan wordt er reistijdkosten in rekening gebracht á 35c per minuut.

Heeft je hond wel last van angsten, maar vind je het Angst Traject te intensief, kijk dan eens of een Gedragsconsult iets voor je kan zijn, eventueel aangevuld met Individuele Begeleiding.

Aanmelden Angst Traject

Download het vragenformulier. Sla het op op je computer. Vul het zo uitgebreid mogelijk in en stuur het per email naar annemarie@almerehond.nl, o.v.v. Angst Traject

Vragenformulier tbv anamnese Almere Hond

Annemarie zal na het ontvangen en doornemen van het document contact opnemen voor het maken van een consultafspraak bij je thuis.