Beatrixpark

Het Beatrixpark ligt in Almere-Stad. Het park grenst aan verschillende wijken van Almere, waaronder Kruidenwijk en Muziekwijk. Het park heeft een prettig formaat om te wandelen met je hond. Het is overzichtelijk en de kans om er te verdwalen is nihil. Bij een rustig wandeltempo kan men het park rond zijn in ca 45 minuten. Honden mogen er los lopen. 

Het Beatrixpark is favoriet als wandelgebied. Mensen komen er om te sporten, te spelen, te vissen en natuurlijk om hun hond uit te laten. Er is een horecagelegenheid in het park, een Amerikaanse diner. Het betreft een originele diner uit 1939 die tot 1994 in Pennsylvania, USA gestaan heeft.

Tegenover de Diner is een klein eilandje te zien, met daarop een klassiek tempeltje, ontworpen door Pjotr Muller. Het tempeltje heeft een romantische uitstraling, waardoor veel bruidsparen het op de bruidsfoto’s willen hebben. 

Er is parkeergelegenheid voor mensen die met de auto naar het park komen. De parkeerplaats is te bereiken via de ingang van het park, bij de voormalige sauna aan de Muziekdreef. Het pand van de sauna staat momenteel leeg en is te koop. 

In het recreatiegebied Beatrixpark ligt een groot betonnen skateboardpark. Het wordt zeker in de zomermaanden druk bezocht en hoewel je hond er volgens de hondenkaart van de gemeente gewoon los mag lopen, is dat voor de skaters en skateboarders vaak erg onhandig en gevaarlijk.

In het park ligt een speeltuin voor jonge kinderen. Het is een gemeentelijke regel dat je je hond buiten de omheining van de speeltuin houdt. (APV) Ook als je met je kinderen wilt gaan spelen, mag de hond niet mee het speelterrein op. 

Het park wordt gedeeltelijk onderhouden door de gemeente en gedeeltelijk door vrijwilligers. Er worden regelmatig dagen georganiseerd waarop men bomen kan planten, rommel kan opruimen, hout kan wegkappen en er ander onderhoudswerk gedaan kan worden. Dagen als deze worden georganiseerd door de Beheergroep Buurtbewoners Beatrixpark, op maandelijkse basis. 

Naast de fietspaden heeft het Beatrixpark genoeg onverharde en semiverharde paadjes waar fietsers en snorfietsers verboden zijn en waar je gedachteloos kunt genieten van dit mooie park. Het Beatrixpark kan een leuk alternatief zijn op je gebruikelijke route. Het is een populair park dat met name in de zomer druk wordt bezocht.