Aanmelden Gedragscursus Uitvallende Hond

Het inschrijf formulier voor de Gedragscursus Uitvallende Hond hieronder heeft veel vragen die toegespitst zijn op het negatieve gedrag van je hond. Dit betekent niet dat er tijdens de cursus geen oog zal zijn voor zijn of haar positieve kanten. Met het oog op de veiligheid is het belangrijk dat je de vragenlijst zo compleet mogelijk en naar waarheid invult.

Inschrijven

Geslacht van je hond:

Welk gedrag laat je hond zien als hij uitvalt? (meerdere antwoorden mogelijk)
Hij fixeert, staart en kijkt strak naar de andere hondHij borstelt: Zijn nek en- of rugharen staan overeindHij blaft hardHij gromblaftHij gromtHij trekt zijn lippen op en laat zijn tanden zienHij hapt en snaptHij bijt en laat losHij bijt en houdt vastHij jaagt andere honden op en rent er achteraanHij begint het gevechtHij richt zijn agressie om en bijt jou

Wat kun je zeggen over de houding van je hond tijdens het uitvallen: (meerdere antwoorden mogelijk)

Heeft je hond wel eens gevochten?
Nee1 keer2-5 keer5-10 keer10-20 keerMeer dan 20 keer

Heeft je hond wel eens een andere hond verwond?
NeeJa, schaafwondjes en krasjes aan de orenJa tandafdrukken en gaatjesJa de andere hond moest gehecht wordenJa de andere hond had scheur en trekwonden

Is je hond een muilkorf gewend?

Is je hond wel eens agressief geweest in andere situaties? Bijvoorbeeld naar bezoek, mensen op straat, katten, brommers etc?

Wat is tot nu toe de aanpak van het gedrag geweest?
Ik negeer het uitvallen zoveel mogelijkIk blijf op afstand van andere hondenIk laat mijn hond zo kort mogelijk uitIk laat mijn hond uit in afgelegen gebiedenIk corrigeer met mijn stemIk corrigeer fysiek (ruk, tik, schop, nekvel, rug leggen)Ik troost hem, ik probeer hem gerust te stellenIk vraag een commando, zoals zit, af of volg.Hij draagt buiten regelmatig een muilkorfHij draagt een hoofdhalster, zodat ik hem beter kan houdenIk laat hem niet los lopenIk gebruik een prikband of slipkettingIk houd hem in bedwang door hem te knellen of op te tillenIk leid hem af met voer of speelgoedIk laat de honden het onderling regelenGedragstherapie of coaching.