Social Pack Walks (Groep)

In samenwerking met Harmonious Dogs, organiseert Almere Hond  weer een cyclus van 5 sociale wandelingen aan de Gooische Kant (bedrijventerrein) in Almere

Voor honden die moeite hebben met andere honden zijn de Social Pack Walks ideaal! Je gaat samen met twee gedragstherapeuten wandelen. De groep bestaat maximaal uit 8 honden met hun eigenaren. De wandeling duurt een uur.  De twee Gedragstherapeuten zijn Marion Timmermans van Harmonious Dogs en Annemarie de Haan van Almere Hond.

Data: zaterdagen 29 februari, 7, 14, 21, en 28 maart 2020
Tijd: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Gooische Kant, Almere
Kosten: 22,50 euro (inschrijven per wandeling mogelijk)
Gedragsdeskundigen: Annemarie en Marion

Tijdens de Social Pack Walk wandelen we niet heel ver. Je leert over lichaamstaal en onderlinge communicatie tussen honden. We doen verschillende oefeningen waarbij de honden sociale vaardigheden en positief gedrag leren in het bijzijn van andere honden. En we doen oefeningen waarvan de hond kalmeert en zijn opwinding of spanning de baas kan. Let op! Tijdens de wandelingen zijn we vooral bezig met sociaal gedrag en niet met oefeningen zoals niet-trekken aan de lijn. Als je hond veel trekt tijdens het wandelen mag hij een (hondvriendelijk) anti-trektuig aan.

Gedurende de wandeling leert je hond hoe hij kan communiceren met andere honden zonder agressie, opwinding of angst en verbetert hij zijn sociale vaardigheden met soortgenoten. Jullie gaan weer plezier beleven aan de wandelingen.

Inschrijven kan voor de hele cyclus, of per wandeling!

De Social Pack Walks zijn bedoeld voor:

 • Honden die onzeker of gespannen zijn naar andere honden.
 • Honden die uitvallen naar andere honden of reactief zijn.
 • Honden die druk en ongecontroleerd gedrag vertonen zodra zij een andere hond zien.
 • Honden die continu blaffen als ze een andere hond zien.
 • Honden die doorgaans niet veel contact hebben met andere honden.
 • Eigenaren die na een Gedragsconsult, een Agressie Traject of een Angst Traject veilig willen oefenen met het plan van aanpak.

Tijdens de Social Pack Walks, ook wel sociale wandelingen genoemd, loop je in een groep met elkaar op. Natuurlijk met voldoende afstand tot elkaar. De honden krijgen de tijd om elkaar te observeren, te leren kennen, te communiceren, te oefenen en misschien zelfs vriendschappen te sluiten. Maar misschien wel belangrijker is wat jij zelf allemaal opsteekt van deze wandelingen!

 • Je leert je eigen hond beter begrijpen door observatie
 • Je krijgt meer kennis over communicatie tussen honden
 • Je leert de subtiele stress-signalen van je hond herkennen
 • Je leert anticiperen op lichaamstaal van je hond
 • Je leert reactief gedrag voorkomen
 • Je leert vaardigheden om je hond te begeleiden bij het omgaan met verschillende moeilijke prikkels
 • Je leert bruikbare commando’s voor onderweg
 • Je leert ontspannen lopen en rust over te brengen op je hond.
 • Je leert wat je hond nodig heeft om rustig te kunnen wandelen

Of de honden voorzichtig contact kunnen maken, verschilt per hond. We bespreken het gedrag van de honden zodat je zelf gaat herkennen wanneer het wel of niet handig is om de honden fysiek contact te laten maken. Veel honden met gedragsproblemen vinden het helemaal niet fijn om contact te hebben met andere honden. Dit hoeft dan ook niet. De hond mag zelf aangeven wat hij wil. Het is vooral de bedoeling dat de honden leren om veilig en rustig samen te wandelen.

Tijdens de wandelingen blijven de honden aan de lijn. De garantie dat je hond ooit los kan lopen tussen de andere honden is niet te geven, dat is van tal van factoren afhankelijk, die individueel bekeken moeten worden. Aan de lijn lopen zonder uitvallen is, met de juiste begeleiding goed haalbaar.

Over het algemeen geldt dat Social Pack Walks meer resultaat hebben als je daarvoor een Gedragsconsult, het Agressie Traject of het Angst Traject hebt gedaan.

Honden die eerder schade gemaakt hebben bij andere honden of mensen mogen meedoen, mits gemuilkorfd. Het is belangrijk hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Iedere deelnemer doet op eigen risico mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag van je hond, ook tijdens deze wandelingen. Als je hond de muilkorf niet gewend is, neem dan contact op voor meer informatie over hoe je de muilkorf kunt aanwennen en trainen.

Wanneer jouw hond agressief reageert op andere honden, is het afhankelijk van de mate van agressie wellicht eerst nodig om een Gedragsconsult of  Individuele Begeleiding te volgen. We werken dan toe naar het meelopen in een groep. Voor vragen kun je contact opnemen met Almere Hond op via het contactformulier.

Losse Social Pack Walk:                                     22,50 euro
(max 2 geleiders en 1 hond)

Strippenkaart 5 Pack Walks:                               100 euro
(max 2 geleiders en 1 hond)

De eerstvolgende cyclus van wandelingen start om 14:00 aan de Gooische Kant. We starten op de Parkeerplaats van Antennestraat 86

De wandelingen vinden plaats van 14:00 tot 15:00 uur op de volgende data:

29 februari 2020
7 maart 2020 (VOL!)
14 maart 2020
21 maart 2020
28 maart 2020

N.B. Voor meer achtergrondinformatie over sociaal wandelen klik je door naar dit artikel.

Inschrijven
(let op: Wettelijk geldt een bedenktijd van 7 werkdagen waarin je kosteloos kunt annuleren. Na deze periode verplicht je inschrijving je tot betalen)


Controleer je email op spelfouten! Je ontvangt een bevestigingsmail van Almere Hond!

Geslacht van je hond:

Ik wil meelopen met mijn hond omdat:
(meerdere antwoorden mogelijk)

  Hij / zij regelmatig uitvalt naar andere hondenHij / zij bang is voor andere hondenHij / zij sociale vaardigheden moet ontwikkelenHij / zij geen manieren heeft naar andere hondenHij / zij vecht met andere hondenHij / zij geen contact lijkt te willen met andere hondenHij / zij andere honden opjaagt en achterna rentAnders, mijn reden staat er niet bij

Alle wandelingen zijn op zaterdagmiddag en starten om 14:00. We wandelen ongeveer een uur. Een wandeling kost 22,50 euro. Bij direct aanmelden voor alle 5 de wandelingen ontvang je pakketkorting. Vijf wandelingen kosten 100 euro. (Als een wandeling vol is, vervalt deze mogelijkheid)

Ik meld me aan voor:
29 februari 202014 maart 202021 maart 202028 maart 2020