Social Pack Walks (Groep)

In samenwerking met Harmonious Dogs, organiseert Almere Hond weer een cyclus van 5 sociale wandelingen. 

Social Pack Walks Cyclus 23

De wandelingen van cyclus 23 vinden plaats in Almere. De wandelingen starten om 14:00 uur. Inschrijven per wandeling.

Data Cyclus 23:
– Zaterdag 25 mei (VOL)
– Zaterdag 1 juni
– Zaterdag 8 juni
– Zaterdag 15 juni
– Zaterdag 22 juni

Tijd: 14:00 tot 15:00 uur
Locatie: Almere
Kosten: 22,50 euro per wandeling
Gedragsdeskundigen: Annemarie (Almere Hond), Marion (Harmonious Dogs) en/of Eline Teygeler (Eline Teygeler)
Aanmelden: via aanmeldingsformulier onderaan deze pagina.

Voor honden die moeite hebben met andere honden zijn de Social Pack Walks ideaal! Je gaat samen met twee gedragstherapeuten wandelen. De groep bestaat maximaal uit 8 honden met hun eigenaren. De wandeling duurt ongeveer een uur.  De twee Gedragstherapeuten zijn Marion Timmermans van Harmonious Dogs , Eline Teygeler en Annemarie de Haan van Almere Hond.

Tijdens de Social Pack Walk wandelen we niet heel ver (max 2,5 km), maar we blijven wel in beweging. Je leert over lichaamstaal en onderlinge communicatie tussen honden. We doen verschillende oefeningen waarbij de honden sociale vaardigheden en positief gedrag leren in het bijzijn van andere honden. En we doen oefeningen waarvan de hond kalmeert en zijn opwinding of spanning de baas kan.

Let op! Tijdens de wandelingen zijn we vooral bezig met sociaal gedrag en niet met ‘wandelen zonder trekken’. Als je hond het moeilijk heeft in het bijzijn van andere honden, is het logisch dat het wandelen zonder trekken veel moeilijker gaat. De focus ligt tijdens de wandelingen op het omgaan en negeren van andere honden. Als je hond naar jouw zin toch te veel trekt tijdens het wandelen mag hij een (hondvriendelijk) anti-trektuig aan.

Gedurende de wandeling leert je hond hoe hij kan communiceren met andere honden zonder agressie, opwinding of angst en verbetert hij zijn sociale vaardigheden met soortgenoten. Jullie gaan weer plezier beleven aan de wandelingen.

Inschrijven kan voor de hele cyclus, of per wandeling!

De Social Pack Walks zijn bedoeld voor:

 • Honden die onzeker of gespannen zijn naar andere honden.
 • Honden die uitvallen naar andere honden of reactief zijn.
 • Honden die druk en ongecontroleerd gedrag vertonen zodra zij een andere hond zien.
 • Honden die continu blaffen als ze een andere hond zien.
 • Honden die doorgaans niet veel contact hebben met andere honden.
 • Eigenaren die na een Gedragsconsult, veilig willen oefenen met het plan van aanpak.

De Social Pack Walks zijn helaas niet geschikt voor:

 • Geleiders in een rolstoel of scootmobiel (vanwege het onregelmatige terrein / slecht onderhouden trottoirs waarop we lopen)
 • Honden en geleiders die slecht ter been zijn of een verminderde conditie hebben. De wandeling duurt een uur en is circa 2.5 km lang
 • Combinaties waarbij de geleider de hond niet goed kan houden, ondanks eventuele hulpmiddelen

Tijdens de Social Pack Walks, ook wel sociale wandelingen genoemd, loop je in een groep met elkaar op. Natuurlijk met voldoende afstand tot elkaar. De honden krijgen de tijd om elkaar te observeren, te leren kennen, te communiceren, te oefenen en misschien zelfs vriendschappen te sluiten. Maar misschien wel belangrijker is wat jij zelf allemaal opsteekt van deze wandelingen!

 • Je leert je eigen hond beter begrijpen door observatie
 • Je krijgt meer kennis over communicatie tussen honden
 • Je leert de subtiele stress-signalen van je hond herkennen
 • Je leert anticiperen op lichaamstaal van je hond
 • Je leert reactief gedrag voorkomen
 • Je leert vaardigheden om je hond te begeleiden bij het omgaan met verschillende moeilijke prikkels
 • Je leert bruikbare commando’s voor onderweg
 • Je leert ontspannen lopen en rust over te brengen op je hond.
 • Je leert wat je hond nodig heeft om rustig te kunnen wandelen

Of de honden voorzichtig contact kunnen maken, verschilt per hond. We bespreken het gedrag van de honden zodat je zelf gaat herkennen wanneer het wel of niet handig is om de honden fysiek contact te laten maken. Veel honden vinden het helemaal niet fijn om contact te hebben met andere honden. Dit hoeft dan niet. De hond mag zelf aangeven wat hij wil. Het is vooral de bedoeling dat de honden leren om veilig en rustig samen te wandelen.

Tijdens de wandelingen blijven de honden aan de lijn. De garantie dat je hond ooit los kan lopen tussen de andere honden is niet te geven, dat is van tal van factoren afhankelijk, die individueel bekeken moeten worden. Aan de lijn lopen zonder uitvallen is, met de juiste begeleiding goed haalbaar.

Honden die eerder schade gemaakt hebben bij andere honden of mensen mogen meedoen, mits gemuilkorft. Het is belangrijk hiervoor verantwoordelijkheid te nemen. Iedere deelnemer doet op eigen risico mee. Je bent zelf verantwoordelijk voor het gedrag van je hond, ook tijdens deze wandelingen. Als je hond de muilkorf niet gewend is, neem dan contact op voor meer informatie over hoe je de muilkorf kunt aanwennen en trainen.

Wanneer jouw hond agressief reageert op andere honden, is het afhankelijk van de mate van agressie wellicht eerst nodig om een Gedragsconsult te volgen. We werken dan toe naar het meelopen in een groep. Voor vragen kun je contact opnemen met Almere Hond op via het contactformulier.

N.B. Voor meer achtergrondinformatie over sociaal wandelen klik je door naar dit artikel.

Inschrijven
(let op: Door inschrijven verplicht je jezelf tot betaling. Kosteloos annuleren kan alleen in de wettelijk vastgestelde bedenktijd. Dit betreft de periode tot maximaal 14 werkdagen na inschrijven en tot minimaal 48 uur voor de gekozen wandeling.)


  Controleer je email op spelfouten! Je ontvangt een bevestigingsmail van Almere Hond!

  Geslacht van je hond:

  Ik wil meelopen met mijn hond omdat:
  (meerdere antwoorden mogelijk)

   Hij / zij regelmatig uitvalt naar andere hondenHij / zij bang is voor andere hondenHij / zij sociale vaardigheden moet ontwikkelenHij / zij geen manieren heeft naar andere hondenHij / zij vecht met andere hondenHij / zij geen contact lijkt te willen met andere hondenHij / zij andere honden opjaagt en achterna rentAnders, mijn reden staat er niet bij

  Alle wandelingen van zijn op zaterdagmiddag en starten om 14:00. We wandelen ongeveer een uur. Een wandeling kost 22,50 euro.

  Ik meld me aan voor:

  Cyclus 22:
  1 juni8 juni15 juni22 juni