Gedragscursus Uitvallende Hond (VOL)

Deze cursus wordt gegeven door ervaren gedragstherapeuten: Annemarie de Haan (Almere Hond) en Eline Teygeler (Tinley).

Heb je moeite met het uitlaten van je hond, omdat hij blaft en uitvalt naar andere honden op straat? Loop je liever om en vermijd je andere honden? Dat is de ‘Gedragscursus Uitvallende Hond’ dé cursus voor jou!

Eline en Annemarie hebben deze cursus in eerste instantie ontworpen naar een idee van Ian Dunbars Growl Classes. Deze cursus wordt de 14e die Annemarie en Eline geven. Inmiddels is het een 2.0 versie van de oorspronkelijke cursus, waarin alle huidige wetenschappelijke kennis en ervaring is meegenomen.

De Gedragscursus Uitvallende Hond heeft zeven lessen. De eerste les is een theorieles waarin je je medecursisten gaat ontmoeten en ontdekt dat je zeker niet enige bent met dit probleem!

Deze eerste les volg je gewoon thuis achter je computer of tablet via Zoom. Alle uitleg over hoe dit werkt krijg je via je mail, nadat je je hebt aangemeld. Het is totaal niet moeilijk en in deze periode van Corona wel zo veilig.

In de theorieles leer over de oorzaken van uitvallen, de verschillende emoties die ten grondslag kunnen liggen aan agressie en de leerprincipes die meespelen bij het ombuigen van het gedrag van je hond. Inzicht helpt je om realistische doelen te stellen bij de cursus.

In de zes lessen daarna volgt de praktijk. De lessen vinden plaats op een omheind lesveld. Alleen de deelnemende honden en hun eigenaren zijn aanwezig op het veld. Alle honden zijn welkom; groot en klein, stamboom of straathond, welke ras dan ook.

Tijdens de lessen ga jij je hond leren om gewenst gedrag te vertonen in het bijzijn van andere honden. Door te oefenen met rustig gedrag en het voorkomen van nieuwe negatieve ervaringen kan je hond vertrouwen krijgen en leren andere honden te negeren of zelfs weer interessant te vinden.

Jij leert je hond beter ‘lezen’, waardoor je hem beter kan begrijpen en hem op het juiste moment instructie kan geven. Je leert omgaan met moeilijke situaties, waardoor je ook buiten de lessen weer meer plezier gaat krijgen aan het wandelen met je hond.

De lessen duren ongeveer een uur. Na de les verzamelen we voor een nabespreking op het veld, zonder honden. Zo kunnen we op anderhalve meter afstand blijven. Tijdens de nabespreking moeten de honden even in de auto wachten.

Bij deze cursus speelt veiligheid een belangrijke rol. De cursus vindt plaats om een omheind veld. Er kunnen geen andere honden bij jouw hond komen. Alle deelnemers houden hun honden aangelijnd. Bij de aanmelding voor deze cursus vul je een uitgebreide vragenlijst in. Deze vragenlijst wordt door de gedragstherapeuten gebruikt om de veiligheid van de deelnemers te optimaliseren. Honden die ooit een andere hond verwond hebben zijn verplicht een muilkorf te dragen. Mocht je hond geen muilkorf gewend zijn, neem dan contact op voor de mogelijkheden. Het aanleren van een muilkorf kan voor veel rust zorgen, maar ook een positieve gedragsverandering bij de hond teweeg brengen .

Cursuskosten: 137,50 euro
Locatie: Dierenasiel Almere

Digitale Theorieles:
– Zondag 12 juli 2020 15:15 uur (via Zoom)

Praktijklessen steeds om 15:15 uur
– Zondag 26 juli 2020
– Zondag 2 augustus 2020
– Zondag 9 augustus 2020
– Zondag 16 augustus 2020
– Zondag 23 augustus 2020
– Zondag 30 augustus 2020

Inschrijven Gedragscursus Uitvallende Hond

Let op! De cursus is inmiddels vol. Bij inschrijving komt je op de reservelijst.

(let op: Je inschrijving verplicht je tot betaling. Wettelijk geldt een bedenktijd van 14 werkdagen waarin je kosteloos kunt annuleren. Valt de eerste les binnen deze 14 dagen dan heb je tot maximaal 48 uur voor de eerste les om te annuleren.)

  Geslacht van je hond:

  Welk gedrag laat je hond zien als hij uitvalt? (meerdere antwoorden mogelijk)
  Hij fixeert, staart en kijkt strak naar de andere hondHij borstelt: Zijn nek en- of rugharen staan overeindHij blaft hardHij gromblaftHij gromtHij trekt zijn lippen op en laat zijn tanden zienHij hapt en snaptHij bijt en laat losHij bijt en houdt vastHij jaagt andere honden op en rent er achteraanHij begint het gevechtHij richt zijn agressie om en bijt jou

  Wat kun je zeggen over de houding van je hond tijdens het uitvallen: (meerdere antwoorden mogelijk)

  Heeft je hond wel eens gevochten?
  Nee1 keer2-5 keer5-10 keer10-20 keerMeer dan 20 keer

  Heeft je hond wel eens een andere hond verwond?
  NeeJa, schaafwondjes en krasjes aan de orenJa tandafdrukken en gaatjesJa de andere hond moest gehecht wordenJa de andere hond had scheur en trekwonden

  Is je hond een muilkorf gewend?

  Is je hond wel eens agressief geweest in andere situaties? Bijvoorbeeld naar bezoek, mensen op straat, katten, brommers etc?

  Wat is tot nu toe de aanpak van het gedrag geweest?
  Ik negeer het uitvallen zoveel mogelijkIk blijf op afstand van andere hondenIk laat mijn hond zo kort mogelijk uitIk laat mijn hond uit in afgelegen gebiedenIk corrigeer met mijn stemIk corrigeer fysiek (ruk, tik, schop, nekvel, rug leggen)Ik troost hem, ik probeer hem gerust te stellenIk vraag een commando, zoals zit, af of volg.Hij draagt buiten regelmatig een muilkorfHij draagt een hoofdhalster, zodat ik hem beter kan houdenIk laat hem niet los lopenIk gebruik een prikband of slipkettingIk houd hem in bedwang door hem te knellen of op te tillenIk leid hem af met voer of speelgoedIk laat de honden het onderling regelenGedragstherapie of coaching.


  Je ontvangt een automatische bevestiging op het door jouw ingevulde email adres. Niets ontvangen? Laat dit dan weten via info@almerehond.nl