Wie ben ik?

Mijn naam is Annemarie de Haan. Ik ben de drijvende kracht achter Almere Hond.

Almere Hond is ontstaan vanuit mijn liefde voor honden en mijn nieuwsgierigheid naar het brein en de ontwikkeling van gedrag bij zowel hond als mens.

Ik heb verschillende opleidingen, cursussen, trainingen en workshops gevolgd en baseer mijn eigen begeleiding en lessen op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarnaast werk ik met respect voor mens en dier. Mijn begeleiding, adviezen en lessen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op het uitlokken en belonen van gewenst gedrag en het voorkomen en negeren van negatieve gedrag. Ik probeer resultaat te boeken zonder gebruik te maken van angst, schrik of dwang. Daar waar gedrag gecorrigeerd moet worden denk ik, met zorg en liefde voor het dier, na over de leerprincipes die jouw hond kunnen helpen.

Relevante Kynologische opleidingen:

Kynologische Gedragstherapie (Dogvision)
Kynologisch Instructeur (O&O)
Kynologische Activiteitencoach (Tinley)
KI gecertificeerd (Raad van Beheer)
Hoopers Instructeur (NADAC)

Relevante Ervaring:

Ik ben van 2008 tot 2018 verbonden geweest aan de plaatselijke Kynologen Club van Almere. Gedurende deze jaren heb ik mij ingezet als instructeur in verschillende gehoorzaamheid- en sportdisciplines en als gedragstherapeute.

In 2018 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf Almere Hond

Van 2018 tot heden ben ik als vrijwilliger verbonden aan de Rottweiler Werkgroep Flevoland als kynologisch instructeur. 

Vanaf 2016 ben ik  verbonden aan Tinley Academy als docent Diergedrag bij verschillende opleidingen en nascholingen (hond, kat, knaagdier)

Ik volg jaarlijk bijscholing door het bezoeken van congressen en workshops en door het lezen van vakliteratuur.

Tot 2022 heb ik naast mijn hondenwerkzaamheden, gewerkt als zorgcoördinator in het onderwijs op verschillende scholen in het Gooi. Vanwege mijn oorspronkelijke opleiding als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en mijn werkervaring in de hulpverlening en het onderwijs heb ik affiniteit met kinderen, jongeren en hun ouders. Ook in dit werkveld was ik gespecialiseerd in kinderen en jongeren die wat extra nodig hebben van hun ouders en onderwijzers. Sinds 2022 ben ik fulltime ZZP-er. 

Natuurlijk heb ik zelf ook honden: Jax en Ankie. Met hen heb ik verschillende cursussen en sportdisciplines gevolgd. Inmiddels zijn ze beiden ‘gepensioneerd’ en genieten ze van een rustiger hondenleven. 

Bekijk mijn uitgebreide curriculum vitae en mijn behaalde diploma’s en certificaten.