Zoom-Lezing Uitvallende Hond

Je hebt een lieve hond, maar als hij tijdens de wandeling een andere hond ziet, verandert hij in een vuurspuwende draak! Deze lezing gaat over jouw hond!

Deze lezing van 2 uur is tevens de theorieles van de Gedragscursus Uitvallende Hond. Om tegemoet te komen aan de grote belangstelling en de vele vragen om hulp bij dit veel voorkomende probleemgedrag hebben we besloten de theorieles open te stellen voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp.

Via Zoom (een gratis te downloaden videoconferencing app) volg je de lezing gewoon vanuit je luie stoel op je computer, laptop of tablet. En ja, je hond mag meekijken!

In deze lezing behandelen we de oorzaken van uitvallen naar andere honden. De emoties die eraan ten grondslag kunnen liggen en hoe je invloed kunt hebben op deze emoties. Daarnaast bespreken we de leerprincipes die meespelen bij het ontwikkelen van dit probleemgedrag en welke leerprincipes je kunt gebruiken om het uitvallen te herconditioneren naar gewenst gedrag. Je krijgt antwoord op al je vragen, zoals bijvoorbeeld:

  • Waarom is mijn hond bang voor een hond die helemaal niet eng is?
  • Is het echt nodig dat mijn hond al op 25 meter begint met blaffen?
  • Waarom reageert mijn hond alleen op bepaalde rassen?
  • Wat is de reden dat mijn hond totaal niet meer naar me luistert als hij een andere hond ziet?
  • Kan ik het met corrigeren ook erger maken?
  • Is mijn hond dominant als hij zo uitvalt?
  • Kan ik meer doen dan steeds omlopen of omkeren?
  • Als ik het gewoon negeer, komt het dan goed?
  • Hoe groot is de kans dat dit nog over gaat?

Na het volgen van deze lezing begrijp je je hond beter en heb je algemene handvaten voor wat je wel en niet moet doen met je hond.

Omdat iedere hond anders is, heb je meer kans op succes als je onder professionele begeleiding gaat werken aan zijn probleemgedrag. Daarom bieden wij iedereen die de lezing volgt een korting van 10% op een gedragsconsult bij Almere Hond.

Voor een consult bij Annemarie van Almere Hond vul je hier het aanmeldformulier in. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de korting omdat je meedoet met de lezing.

Voor een consult bij Marion Timmermans van Harmonious Dogs, kun je mailen (marion@harmoniousdogs.nl) of bellen met Marion 06-28512842. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de korting omdat je meedoet met de lezing.

Deelnemers aan de lezing krijgen 10% korting op een consult bij Almere Hond (Annemarie de Haan) of bij Harmonious Dogs (Marion Timmermans).

Liever de hele cursus volgen? Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier voor de Gedragscursus Uitvallende Hond.

Om mee te doen aan de lezing, vul je het onderstaande aanmeldformulier in. Na betaling van de kosten (20,00) ontvang je een email met instructies en je inlogcode voor de zoom-conference.

Kosten: 20,00 euro
Locatie: Zoom
Datum: 7 november 2013
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Door: Marion Timmermans, Eline Teijgeler en Annemarie de Haan (Almere Hond)

Inschrijven

(let op: Je inschrijving verplicht je tot betaling. Wettelijk geldt een bedenktijd van 14 werkdagen waarin je kosteloos kunt annuleren. Valt de lezing binnen deze 14 dagen dan heb je tot maximaal 48 uur voor aanvang om kosteloos te annuleren.)