Nutstuinen en Spanningsveld

Vlak bij de A6, ter hoogte van de afslag Almere Haven, ligt een losloopgebied voor honden rondom de Nutstuinen en het Spanningsveld. In dit gebied liggen veel volks- en nutstuinen. Deze tuinen zijn omheind, dus je kunt je hond er veilig los laten lopen, zonder dat hij er overlast bezorgt. 

Voor de bouw van de Floriade waren hier twee stadsweides. Deze zijn met de renovatie van het gebied verdwenen. 

Je kunt er bospaden door de bomen volgen, afgewisseld met fietspaden. Het losloopgebied bestaat op de kaart uit twee lossen gebieden, die niet aan elkaar grenzen. Bij het wandelen doet een en ander aan als een aansluitend gebied, waardoor het niet helemaal duidelijk is wanneer losloopgebied eindigt en aanlijngebied begint. Wel staan er af en toe borden waarop aangegeven wordt dat de hond aangelijnd moet zijn. Verwarrend genoeg staan deze borden ook op plekken die door de gemeente wél aangewezen zijn als losloopgebied. Overigens valt het ook aan te raden de hond aan te lijnen op de fietspaden vanwege de regelmatig voorbijkomende fietsers. 

Zo duidelijk als het gebied de naam Nutstuinen heeft vanwege de nuts- en volkstuinen, zo duidelijk heeft het Spanningsveld zijn naam te danken aan de hoogspanningsdraden die door het gebied lopen. Als je er loopt kun je de elektriciteit horen gonzen. 

Het gebied is gemakkelijk te bereiken over de Spanningsveldbrug die vlak achter de McDonalds ligt. Eenmaal over de brug kun je het bospad aan de linkerkant volgen het bos in. Dit bos loopt pal langs de parallelweg en later langs de A6. Hoewel er wel een sloot tussen het bos en de weg ligt, is de sprong over de sloot voor sommige honden toch makkelijk te maken. Wees hier dus alert op. Als je het Burgerspad volgt, kan je onder de A6 door het Beginbos inlopen. Of je volgt het fietspad de andere kant op en loopt weer terug in de richting van de Mc Donalds.  Vanwege de Floriade renovatie zijn de fietspaden en bruggen niet altijd toegankelijk.