Vogelhorst

Villapark Vogelhorst is een van de woonwijken in Almere Hout. Het villapark werd in de jaren negentig van de vorige eeuw gerealiseerd. Er staan ruim driehonderd villa’s.

Het gebied heeft een kleinschalige, landelijke uitstraling. Aan het einde van iedere woonstraat is de groene zoom te zien. De groene zoom is door de gemeente aangewezen als losloopgebied voor honden. 

Het gaat nog een tijd duren voordat Almere Hout helemaal is gebouwd. De uiteindelijke bedoeling is dat er ca 18.000 woningen komen en ruim 500 hectare aan bedrijfslocaties. Ook komen er meer winkels en andere voorzieningen. 

Rondom de Vogelhorst kan gewandeld worden in de landelijke natuur en bosstroken die behoren bij de boswachterij Almeerderhout. De hond moet hier over het algemeen wel aangelijnd worden. Dit wordt door middel van borden duidelijk aangegeven. 

Bij de aanleg van de Vogelhorst zijn er artikelen uit de Steentijd gevonden, zoals vuurstenen en gereedschappen. In die tijd jaagden de bewoners op wild en vis en aten fruit en noten. Hiervoor gebruikten zij vuurstenen gereedschappen. Dit gebied was negenduizend jaar geleden een jachtterrein. Er zijn pijlpunten en een houten schacht gevonden. De vindplaats wordt door archeologen ‘de Bult’  genoemd. Het erfgoed is in de grond laten zitten, omdat het zo het beste bewaard blijft. Op de vindplaats is het landschapspark gebouwd.