Hoge Ring Muziekwijk

In Muziekwijk ligt een hondenlosloopgebied uitgestrekt langs de Hogering, van de Muziekdreef tot aan het Rollingstonespad. De strook is bijna 2 kilometer lang.

Bij een wandeling in dit losloopgebied moet je hond goed onder appel staan, aangezien de strook grotendeels langs de straat loopt. Ook moeten er meerdere autowegen en fietspaden overgestoken worden. Af en toe de hond weer aanlijnen is daarbij geen overbodige luxe, gezien de drukte van het verkeer op deze wegen. 

In veel van de losloopgebieden in Almere zijn kinderspeelplaatsen te vinden. In dit gebied langs Muziekwijk vinden we ook een speelplaats voor jonge kinderen. Een gedeelte van de speelplaats is hier niet omheind en omdat niet alle kinderen (en ouders) gediend van loslopende honden is het verstandig de hond hier op tijd bij je te roepen of aan te lijnen, om overlast te voorkomen. 

De wandeling over deze strook is niet heel spectaculair. Het is een regelmatig bezochte strook dus aan geuren geen tekort. Je hond kan zich vermaken met snuffelen en hier en daar liggen wat afgebroken takken. Op sommige plekken loopt er een viezig slootje langs de strook, waardoor ook een modderbad tot de mogelijkheden behoort. 

Voor de mens is de wandeling niet bijzonder interessant. Aan de ene kant heeft men direct uitzicht op de Hogering en aan de andere kant op een woonwijk en wat industriegebieden. Het verkeer over de Hogering is duidelijk te horen, waardoor de wandeling misschien niet zo rustgevend is als je zou willen. Omdat het een rechte strook betreft moet de route zowel heen als terug gelopen worden, waardoor je het uitzicht tweemaal kan beleven. 

Op sommige plekken kun je onder de Hogering door via een fietspad of (auto)weg. Je komt dan terecht in Pampushout. In Pampushout mag de hond ook loslopen. Dit kan een leuke uitbreiding op de wandeling zijn.

Navigatieadres en parkeren: Intratuin, Euphoniumweg 5, Almere