Howard Park

Het Ebenezer Howard park ligt in Parkwijk, uitgestrekt langs de Veluwedreef. Alleen het zuiderlijke gedeelte is door de gemeente aangewezen als losloopgebied voor honden. Het gedeelte dat ten noorden van de Pereboomweg ligt is aanlijngebied en het op de kaart roodgekleurde gedeelte is verboden voor honden.

Het park is bosgebied waarin graslanen zijn vrijgelaten, die de paden vormen. Door deze paden te bewandelen en de fietspaden te vermijden, wil het loslopen aardig lukken. Je hond moet hier goed onder appel staan, want het park grenst rechtstreeks aan de Veluwedreef. Een hond die iets te ver afdwaalt kan hier gemakkelijk het slachtoffer worden van een auto ongeluk.

Aan de andere kant van het park ligt de Sinaasappelweg. Ook een weg waar auto’s rijden, maar minder druk dan de Veluwse dreef. Ook hier is het echter van belang de hond op het gras te houden. 

Ook de Pereboomweg die dwars door het park loopt is voor de hond gemakkelijk te betreden. Al met al is het dus erg opletten geblazen in dit park. Van een echte wandeling kan hier ook geen sprake zijn, het park is er gewoonweg te klein voor.