Laterna Magika Park

Het Laterna Magikapark ligt in Danswijk vlak naast de Veluwedreef. Aan het andere einde grenst het park aan de Simon van Collumstraat. De Jacques Tatilaan loopt dwars door het gebied. Laterna Magika betekent ‘toverlantaarn’ . In Praag is het Laterna Magika een beroemd filmtheater. 

Het is een ruim opgezet park met veel gras. Het park heeft ook bebouwing: een kantoortuin met drie kantoren, een middelbare school, een basisschool en een kerk. Aan de zijde van de Bunuellaan is een voetbalveldje. Het veldje is voorzien van vier ‘verboden voor honden’ borden.

In de rest van het park is het loslopen van honden toegestaan. Het park is vooral ingericht met het oog op jongeren. Het wordt niet voor veel andere recreatiedoeleinden gebruikt, behalve het uitlaten van de hond. Maar voor het loslopen van de hond is het park niet erg geschikt. De Jacques Tatilaan is een drukke verkeersweg en loopt dwars door het park. Behalve deze autoweg lopen er ook nog fietspaden door het park, waardoor je je hond goed onder appel moet hebben om ongelukken te voorkomen.

Midden in het park ligt een Jeugdontmoetingsplaats (JOP), met een skatebaan, een funbox, een basketbalveldje, grindingrails en een hanghokje. Ook dit gedeelte is verboden voor honden.

Bij de kinderopvang aan de Bunuellaan is in 2008 de eerste boom voor natuurlijk spelen geplant. Landschapsbeheer Flevoland heeft hier een natuurlijke speelplek voor kinderen gemaakt, waar kinderen lekker buiten kunnen spelen en lijfelijk in contact kunnen komen met de natuur. Deze natuurlijk speelplek heeft geen speeltoestellen, maar bijvoorbeeld wel een levend doolhof, boomstammen als klimbalken en een vlindertuin. Ook dit terrein is verboden voor honden.

Al met al is het Laterna Magika park niet erg hondvriendelijke en eigenlijk ongeschikt als losloopgebied. Wel staat er in het park een omheind hondenspeelveldje waar je je hond veilig los kunt laten.