Oostrandpark

Het Oostrandpark ligt in Almere Buiten, uitgestrekt langs de Buitenring en tussen de Oostvaardersbuurt en de Sieradenbuurt.

Vanaf dit park kun je heel gemakkelijk in het Oostvaardersbos terecht komen via de fietsbruggen over de Buitenring. Vanwege de kwetsbare flora en fauna in dit gebied is het Oostvaardersgebied echter verboden voor honden. 

In het Oostrandpark zijn honden wel welkome en mogen ze er los lopen. Er lopen paden en fietspaden doorheen en het ligt vlak langs de wijken, waardoor het park veel gebruikt wordt als uitlaatgebied.

Het park heeft bosachtige uitstraling. Er staan veel populieren in het park. Veel van de populieren zijn inmiddels op een leeftijd dat zij gekapt worden en vervangen worden door andere soorten loofbomen. Het park wordt hierdoor steeds afwisselender en aantrekkelijker voor zowel mensen als dieren.

Het bos draagt bij aan de sfeer in de wijk en het woongenot van de mensen. Veel mensen hebben speciaal vanwege het omliggende bosgebied gekozen voor het wonen in deze wijken. Het bos vormt een natuurlijke geluidsbarrière voor het verkeersgeluid van de Buitenring.