Polderpark

Het Polderpark ligt tussen de Bouwmeesterbuurt, Molenbuurt en de Landgoederenbuurt in Almere Buiten. In het park mogen honden loslopen. Samen met het Molenbuurtpark en de Bosrand vormt het Polderpark een groene verbinden tussen de Oostvaarderplassen en Pampushout. 

In het park is een vlindertuin. Het is een gedeelte van het park dat vlindervriendelijk is opgezet, met als doel bedreigde vlinders en libellen aan te trekken en te beschermen. De vlindertuin wordt onderhouden door vrijwilligers en door leerlingen van verschillende basisscholen, die een gedeelte van de vlindertuin geadopteerd hebben.

De vrijwilligers zorgen voor het planten van bloemen, het wieden van het onkruid, het snoeien en het maaien. Maaisel wordt aan de slootkant op een broeihoop verzameld, om een aantrekkelijke verblijfplaats voor ringslangen te creeeren. Snoeiafval wordt gebruikt voor takkenrillen, waarin vogels en kleine zoogdieren zich graag verstoppen. De vaste vrijwilligers werken in het Polderpark op de derde zaterdag van de maand tussen 10:00 en 13:00 uur. 

De vlindertuin bestaat al sinds 2005 en is een ruig, bloemrijk gedeelte van het park met een bloemenweide. In de bosranden zijn windluwe, zonnige plekken gemaakt, waar vlinders kunnen neerstrijken en zich opwarmen. In het park zijn verschillende soorten vlinders gezien, waaronder Distelvlinders, Atalantas, Kleine Vossen, Koolwitjes en Gehakkelde Aurelias. 

Het Polderpark heeft veel grasstroken en singels met bomen en struiken. De wandelpaden zijn geasfalteerd, waardoor het park ook goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en ouders met kinderwagens. 

In het zuidelijke gedeelte, tegen de Sportlaan aan, is een natuurvriendelijke oever aangelegd, waardoor het park een meer gevarieerde flora heeft en een bloemrijk gezicht krijgt. 

In het park is ook een kinderboerderij en een speelplek voor kinderen. Ook is er een klein gedeeltte dat gebruikt wordt als moestuinencomplex.