Stripheldenbuurt

In de Stripheldenbuurt in Almere Buiten ligt een klein gebied dat door de gemeente is aangewezen als honden losloopgebied. Het gebied beslaat de groenstrook en het fietspad dat ligt rond de Olivier B. Bommelhof, de Tompoesstraat, de Ambt. Dorknoperlaan en de burg. Dickerdacklaan. In dit gebied lopen twee fietspaden, waarvan de bermen gebruikt worden als losloopgebied, namelijk het Piet Pellepad en het Gerrit Schultepad.

De Stripheldenbuurt is een gezellige wijk. De namen van de straten zijn genoemd naar beroemde striphelden, zoals Donald Duck, Asterix en Obelix, Suske en Wiske en nog vele anderen. Ook striptekenaars en tekstschrijvers van stripverhalen komen aanbod, zoals Marten Toonder. 

Het is de meest oostelijke wijk van Almere Buiten. Er zijn veel plantsoenen en groene elementen in de Stripheldenbuurt. De meeste van deze zijn niet bedoeld om de hond los te laten lopen. 

Een nadeel aan dit losloopgebied is dat de twee gedeeltes slechts met elkaar verbonden zijn door een brug. Over deze brug gaat autoverkeer, waardoor de hond hier beter aangelijnd gehouden kan worden.

Ondanks dat de gemeente het gehele gebied heeft aangewezen als losloopgebied is een groot gedeelte van het gebied toch niet als zodanig te gebruiken, omdat het hier ook straten met woningen betreft. 

De hond los laten lopen in de daarvoor aangewezen gebieden kan dus wel, maar houd rekening met het fietspad en de fietsers die niet altijd bedacht zijn op loslopende honden. Eigenlijk kan men alleen het fietspad en de bermen van het fietspad gebruiken om de hond los te laten lopen en is het geen aantrekkelijk losloop- of wandelgebied.