De Uithof

De Uithofd is een klein park tussen de buurten de Hoven, de Wierden en de Gouwen. Het park is ontworpen in romantische stijl, met weides met daarin een enkele boom of boomgroep, omsloten door een groene zoom en een slingerend water. Een gedeelte van het park is een zogenaamd voedselbos. 

Alleen het zuidelijke gedeelte van het park is aangewezen als losloopgebied voor honden.  Dit is veelal graslandschap waar fietspaden doorheen lopen. Je doet er verstandig aan wat watervaste schoenen aan te doen bij nat weer.

In het noordelijke gedeelte van het park geldt een aanlijngebod. Dit gedeelte van het park is bebost met aangelegde wandelpaden. Het slingerende water vormt de scheidingslijn tussen beide kanten van het park. Je hond kan hier eventueel in zwemmen. 

Een deel van park Uithof is een zogenaamd voedselbos. Dit ongeveer 3,5 hectare grote stuk park, dat tussen 3 grachten en Westerdreef ligt en aan twee zijden wordt omsloten door doorlopende fietspaden begon in april 2017 aan zijn metamorfose. Een groepje buurtbewoners zaaide toen een stuk gefreesd grasveld in, dat in de loop van het jaar een bloemenweide zou gaan worden.

Het voedselbos deel van park Uithof bestaat uit vier bosvakken of boskamers. Elke kamer heeft een open zijde aan de grachtkant. Het midden is een grasveld en daaromheen is een bosstrook. Aan de zijde van de Westerdreef wordt het park deels afgesloten door een dubbele rij abelen achter de bosstrook. Elke boskamer heeft een eigen karakter. Men vindt er bijvoorbeeld paddestoelen, noten en fruit, maar ook eetbare bloemen.

In het hele park is een wandelpad aangelegd door alle boskamers, het Avonturenpad, dat pad loopt van de Groenbrug naar de Uitbrug. Veel fruit is langs dit pad aan geplant.