Uitlaatpad Park de Vijf Werven

Het Uitlaatpad behoort tot Park de Vijf Werven. Het ligt tussen de Achterwerf, de Wittewerf en de Tuinderswerf. Het eigenlijke park ligt iets verder in westelijke richting, bij het zwembad en de sporthal, maar daar moet de hond aangelijnd blijven. 

Los van het aanlijngebod is het hele park een zeer hondvriendelijk park. Zo zijn er speeltoestellen voor honden geplaatst en is er een hondenspeelveld ingericht. Er zijn wandelroutes en gemarkeerde uitlaatpaden rondom het park. Alleen op het Uitlaatpad mag de hond los lopen.

Het park is pas sinds 2009 zo hondvriendelijk ingericht. In de maand april van 2009 kwam Martin Gaus het hondenspeelveld officieel openen.

Op de uitlaatpaden hoef je de ontlasting van je hond niet zelf op te ruimen. Op alle andere plekken in dit gebied ben je verplicht dit wel te doen, dus poepzakje mee. De uitlaatpaden dichtbij woonhuizen of kinderspeelplaatsen worden regelmatig schoon gemaakt. In het hele park wordt duidelijk aangegeven welke gebieden honden uitlaatplekken zijn door middel van paaltjes. 

Om van het westelijke gedeelte van het park bij het Uitlaatpad te komen moet je een korte wandeling door de wijk maken en de busbaan oversteken. In de wijk moet de hond aangelijnd zijn. 

Op het Uitlaatpad kun je een rondje lopen rond het water en terug langs de Wittewerf. Het is geen groot gebied, als je het hele park wilt doorlopen beslaat dit ongeveer 2 kilometer. Met een aangelijnde hond kun je een van de wandelpaden volgen door de wijk en zo nog wat meer kilometers maken.