Veluwse kant

Tussen het bedrijvengebied Veluwse kant en de A6 ligt een groenstrook die door de gemeente is aangewezen als hondenlosloopgebied.  

Dit gebied is opgedeeld in twee gedeeltes. Het ene gedeelte ligt aan de westkant van de Veluwedreef en grenst aan de Noordzijde aan de Veluwezoom en aan de Zuidzijde aan de A6. Het oosterlijke gedeelte ligt aan de andere van de Veluwedreeft en wordt begrenst door de Strubbenweg en de A6.

De beide gebieden worden met elkaar verbonden door een fietspad dat achter het Brandboxxgebouw (de ufo) loopt en vervolgens in het oosterlijke gedeelte achter de Autoradam het bedrijventerrein op komt. Wil je de beide gebieden bezoeken dan moet de hond op dit gedeelte even aangelijnd worden in verband met het fiets- en autoverkeer op het bedrijventerrein. 

De westkant van dit uitlaatgebied is het minst aantrekkelijk. Er lopen geen paden of sporen die je kunt volgen. De grond is drassig als het weer nat is en de beplanting groeit tot kuithoogte. Aan deze kant is het zeker nodig om rubber laarzen te dragen als het weer nat is. 

Het oosterlijke gedeelte is gemakkelijker begaanbaar en wordt ook meer bezocht door hondeneigenaren. Het nadeel aan het gehele gebied is dat men eigenlijk alleen maar heen en weer kan lopen. Er is hier door slijtage een zandpad ontstaan waar je ook zonder rubberlaarzen goed op kunt lopen. Op het oosterlijke deel kun je echter ook onder de A6 door om zo het Weteringpark te bezoeken.

Het Weteringpark is het thuisgebied van verschillende hondenverenigingen. Hoewel het hele park door de gemeente is aangewezen als hondenlosloopgebied, is een groot gedeelte van het Weteringpark hiervoor niet veilig genoeg, vanwege het verkeer op de wegen. Ook bij de groenstrook langs de Veluwekant moet je opletten dat je hond op het gras blijft. 

Een wandeling over het gehele veld aan beide zijde van de Veluwedreef is – heen en terug – ongeveer 4.2 kilometer. Beloop je alleen het oosterlijke deel heen en terug dan loop je ongeveer 1.5 kilometer.