Vliegerpark

Het Vliegerparkis een park met een bosachtig karakter aan de rand van Almere Haven. Het is een mooi groot park, waar je een prima wandeling kan maken met je hond. Je kunt verschillende routes lopen door de bomen. Al met al kun je door het park heen ruim 2 kilometer aan een stuk lopen.

Aan de woonwijken grenst een vrij open gebied met veel gras. Ongetwijfeld heeft het park zijn naam te danken aan de mogelijk die dit geeft om te vliegeren in dit open gebied met slechts weinig bomen. In dit gedeelte heeft het Vliegerpark een parkachtig karakter. De schelpenpaadjes en fietspaden geven de looproute aan. 

Meer in oostelijke richting bestaat het park uit een dichtbegroeid bos, dat grenst aan het Almeerderhout. De dichtheid van de bomen geeft je hier het gevoel in een bos te lopen en niet meer in een park. Je vindt hier ook de flora en fauna die hoort bij een bosgebied. Van roofvogels tot konijnen. Dit bossige gebied is echter niet groot genoeg om echt in te verdwalen.    

Door het park lopen fietspaden. Wandelen kan gedeeltelijk over een schelpenpad. In het bosgebied loop je over graslanen en zandpaden. Als het weer nat is geweest, bemoeilijkt dit het lopen en is het ook noodzakelijk om waterdicht schoeisel te dragen. 

Het is een zeer ruim park, waar je met gemak kunt dwalen en een aantal kilometers kunt wandelen. Je kunt je hond laten zwemmen in de wetering die langs het hele park loopt. Zoek hiervoor wel een plek uit waar je hond gemakkelijk van de oever het water in en uit kan.